dirigent

Dirigente Pieta Maayeshi-Torenbeek

Op 10-jarige leeftijd begon Pieta met vioolles op de muziekschool in Oosterhout. Vanaf haar 14e had zij les van Jeanne Lemkes-Vos in Utrecht en op het Stedelijk Conservatorium in Zwolle. Zij studeerde cum laude af voor de studie Docerend Musicus viool en vervolgde haar studie voor Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Johannes Leertouwer. Ze volgde masterclasses bij o.a. Herman Krebbers en het Orlandokwartet.

Op haar 17e dirigeerde zij haar eerste koor: Jongerenkoor Onderweg. Zij volgde tijdens haar studie directielessen bij Tilo Lehman en zanglessen bij Maria-Anna Huitema, Franka van Essen, Dobrinka Yankova en recent José Lieshout.

Als viooldocente heeft zij een bloeiende vioollespraktijk op het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Daar is zij ook dirigente van het amateurorkest Piu Mosso en het Opstaporkest.

Sinds 2009 is Pieta dirigente van het Klein Vrouwenkoor in Emmeloord. Vanaf augustus 2016 dirigeert zij het Emmeloords Vocaal Ensemble.

Sinds 2018 volgde zij een aantal keer de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij had directie les van o.a. Louis Buskens, Mikhail Zemtsov, Martin Wright en Bas Pollard. Inmiddels zit zij in het laatste jaar van de Masterstudie Koordirectie bij Rob Vermeulen aan het conservatorium in Utrecht.

Als violiste treedt ze graag op met collega’s en in verschillende professionele koorbegeleidingsorkesten.

Pieta is sinds november 2021 dirigente van de Melody Singers.

Pianist Anne Kroeze

Anne Kroeze werd geboren in 1975. Hij studeerde orgel aan het conservatorium te Zwolle en piano (steunvak) aan het conservatorium te Utrecht. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij carillon.

Anne Kroeze was prijswinnaar op verschillende carillonconcoursen: hij won de eerste prijs van het concours te Springfield III in de Verenigde Staten en van het concours te Winterswijk in september 2001.

Hij begeleidt verschillende koren, waaronder het Christelijk Mannenkoor te Emmeloord. Daarnaast is hij dirigent van het Hervormd kerkkoor in Heerde en van Zanglust in Vollenhove. Als beiaardier is hij werkzaam in Leeuwarden en Emmeloord en als organist te Emmeloord en Vollenhove.

Sinds augustus 2002 is Anne als pianist verbonden aan de Melody Singers.