Wie zijn wij

Wij zijn de Melody Singers. Een algemeen gemengd koor uit Emmeloord bestaande uit alten, sopranen, tenoren en bassen.

Al meer dan 35 jaar zingen we met plezier …

Het koor is opgericht in 1989 en telt circa 60 enthousiaste leden afkomstig uit de gehele polder.

Elke donderdagavond komen wij van 20.00–22.00 uur bij elkaar in het  Muzisch Centrum om te repeteren. Dit doen wij onder leiding van dirigent Martin Glas en pianist Anne Kroeze verzorgt de muzikale begeleiding.

Jaarlijks geven wij een concert met een gevarieerd programma in theater ’t Voorhuys te Emmeloord. Ons motto is dan ook: “van Bach tot Beat”!

Naast het zingen, vinden wij gezelligheid en verbondenheid een belangrijk aspect binnen ons koor. Deelname aan korenfestivals, diverse optredens en leuke kooractiviteiten staan daarom ook ieder jaar op de agenda van de Melody Singers.

____________________________________________________________________________________________________________

35 jarig jubileumconcert

Zondag 11 februari 2024 hadden wij ons 35 jarig jubileumconcert met m.m.v. Murphy’s Law. Het concert in theater ’t Voorhuys was uitverkocht. Tijdens het concert hebben we oude en nieuwe nummers ten gehore gebracht. Deze samenwerking was geweldig. Het was echt een feestje om dit te mogen doen. Aan het eind van het concert hebben wij afscheid genomen van Ilia Belianko, onze interim dirigent voor 3 maanden. Bedankt Ilia en heel veel succes bij alles wat je doet en nog gaat doen. Vanaf donderdag 15 februari 2024 gaan we verder met onze nieuwe dirigent Martin Glas. We hopen volgend jaar weer een mooi concert kunnen geven. Op donderdag 7 en 14 maart 2024 hebben wij een open repetitie avond in het Muzisch Centrum in Emmeloord van 20.00-22.00 uur.

Murphy’s Law                                                                         Melody Singers Emmeloord o.l.v Ilia Belianko

_________________________________________________________________________________________________________________

Repertoire

Ons repertoire van de bestaat uit een aantrekkelijke, soms uitdagende maar altijd gevarieerde mix “van Bach tot Beat”!

Wij brengen o.a. klassieke stukken, musical, filmthema’s en uiteraard ook pop in diverse stijlen en talen, zoals het Nederlands, Engels, Zweeds, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

In de afgelopen 35 jaar hebben wij een groot en breed repertoire opgebouwd. Een greep uit de stukken:

Klassiek

Cantique de Jean Racine  – Gabriel Fauré
Pater Noster – Nicolas Kedroff
Stay with me till the morning – Wolfgang Amadeus Mozart/arr. Tom Parker
Painless opera – Medley
Au fond du temple saint – Duet uit de Parelvissers
Cent Mille Chansons – Frida Boccara
Chorus of the  Hebrrew Slaves – Uit Nabucco van Mozart
The day you sang this song – Ode aan Beethoven

Populair

Achtbaan – Jan Rot
Top of the world – The Carpenters
Toon Hermans medley- Toon Hermans
Arcade – Duncan Laurens
Pianoman – Billy Joel
Pastorale – Lennaert Nijgh, Boudewijn de Groot
In nije dei – Siep van der Ploeg( De Kast)
Waterloo – Abba
Door de wind – Miss Montreal en Stef Bos
Dust in the wind – Kerry Livgren
Take me home, country roads – John Denver
Medley – Annie M.G. Schmidt/Harry Bannink
Hallelujah – Leonard Cohen
Bohemian Rapsody – Freddy Mercury
The wild rover/Whiskey in the Jar – arr. Mark Brymer

Musical en Film

Don’t cry for me Argentina, Evita – Andrew Lloyd Webber
Mamma mia medley – Abba
I dreamed a dream – Les miserables
The last night of the world, Miss Saigon – C. Schonberg
Gabriellas sång, As it is in heaven – Stefan Nilsson
May it be, The lord of the rings – Eithne Ni Bhraonain/Nicky Ryan/Roma Ryan
Medley, Anatevka – Sheldon Harnick/Jerry Bock

________________________________________________________________________________________________________________

Onder leiding van

Dirigent Martin Glas

Martin Glas

Na zijn middelbare school volgde hij het conservatorium te Arnhem en studeerde hij af in 1987. Tijdens zijn studie bouwde hij al een grote lespraktijk op, ook gaf hij concerten op oude klassieke orgels. Na zijn studie aan het conservatorium vervolgde hij zijn studie in Hilversum met de applicatie lichte muziek. Ook volgde hij in de jaren daarop nog vele specifieke cursussen op het gebied van koordirectie. Naast zijn voorliefde voor oude muziek is hij zich meer en meer gaan toeleggen op de lichte koormuziek. In zijn muzikale loopbaan heeft hij gewerkt met vele koren, met verschillende genres.

Diploma’s

Voortgezet onderwijs / diploma’s  behaald in 1977/1979, Vooropleiding Conservatorium/ 1979 tot 1981, Conservatorium/diploma behaald in 1986,  Applicatie lichte muziek / diploma behaald in 1987.

Werkervaring

Popkoor “Back Corner” Warnsveld, Gemengd koor “Opwaarts” Steenderen, Popkoor “the Keys” Hengelo,Gospelkoor “Rejoice” Holten, Popkoor “koor groot Colmschate” Deventer, Kinderkoor “kinderkoor Comschate” Deventer. Vocal Group “Glazzy” Deventer, Gospelkoor “the Rejoice,  Singers” Harderwijk, Vele overdagkoren w.o. “Afslag Harderwijk”, Popkoor “Swinging Squabble”, Popkoor “Melody Singers” Zwolle, Popkoor “Remix” Almere.

Samen gewerkt met o.a. Tony Neef, Marit van Bohemen, Marco Bakker, Mireya, Bas Egberts, Frank Affolter en Ernst Daniel Smid.

_______________________________________________________________________________________________________________

Pianist Anne Kroeze

Anne Kroeze werd geboren in 1975. Hij studeerde orgel aan het conservatorium te Zwolle en piano (steunvak) aan het conservatorium te Utrecht. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij carillon.

Anne Kroeze was prijswinnaar op verschillende carillonconcoursen: hij won de eerste prijs van het concours te Springfield III in de Verenigde Staten en van het concours te Winterswijk in september 2001.

Hij begeleidt verschillende koren, waaronder het Christelijk Mannenkoor te Emmeloord. Daarnaast is hij dirigent van het Hervormd kerkkoor in Heerde en van Zanglust in Vollenhove. Als beiaardier is hij werkzaam in Leeuwarden en Emmeloord en als organist te Emmeloord en Vollenhove.

Sinds augustus 2002 is Anne als pianist verbonden aan de Melody Singers.