Concert Matinee met Melody Singers in uitverkochte Beurszaal!

Nadat in februari 2021 en 2022 de geplande concerten geannuleerd moesten worden vanwege Covid-maatregelen, werd gekozen voor een matineevoorstelling in oktober. Een andere datum, andere zaal, een nieuwe concertvorm en een nieuwe dirigent. Spannend … maar wat hebben we genoten!

De uitverkochte Beurszaal was door de medewerkers van Theater ’t Voorhuys omgetoverd tot een prachtige, sfeervolle concertzaal. De vele complimenten hiervoor van bezoekers en koorleden waren dan ook zeer terecht.

Het programma nam de bezoeker via country en klassiek mee naar het Songfestival, bracht een ode aan de Noordoostpolder die 80 jaar geleden droogviel en een medley met herkenbare liedjes uit het vaderlandse cabaret. Voorzitter Toos Dekker verzorgde het welkomst- en slotwoord en voorzag de zaal gedurende het programma van informatie met betrekking tot de liedjes.

Uit niets bleek dat dirigent Pieta Maayeshi voor het eerst met de Melody Singers in concert was. Dirigent en koor waren goed op elkaar ingespeeld. Met bevlogenheid en enthousiasme zorgt Pieta voor concentratie bij de koorleden maar is er ook ruimte voor ontspanning tijdens het zingen. De begeleiding is al jaren in vertrouwde handen bij pianist Anne Kroeze, die met veel gevoel voor dramatiek de klassiekere nummers als Painless Opera en het Slavenkoor van Nabucco speelt maar met evenveel gemak een Toon Hermans-medley ten gehore brengt.

Te gast waren dit jaar Linda en René van Duo Joyride. Met diverse covers, waarvan enkele samen met het koor, zorgden zij voor een mooie aanvulling op het van Bach-tot-Beat-repertoire van de Melody Singers. Vooral de vertolking van Alexandra Burke’s Hallelujah door Linda, maakte veel indruk. Ook de nazit werd opgeluisterd door het duo.

Een welgemeend woord van dank aan de medewerkers van Theater ’t Voorhuys voor de altijd prettige en professionele samenwerking en aan eenieder die heeft bijgedragen aan deze voorstelling. We zijn ongelooflijk blij dat we weer een concert konden geven en voor een uitverkochte zaal mochten staan. Geweldig om alle leuke reacties te mogen ontvangen en hartverwarmend ook om zoveel oud-Melody Singers te kunnen begroeten!

Hartelijk dank voor uw komst!  Wij hebben ervan genoten, we hopen u ook.

Graag tot een volgende keer!