wie zijn wij

Enkele enthousiastelingen hebben in 1989  het algemeen gemengd koor voor alten, sopranen, tenoren en bassen opgericht: Melody Singers. Ons repertoire is zeer gevarieerd: van klassiek tot populair, van Bach tot Beat. Mooie, vaak herkenbare, stukken staan op het programma.

De muzikale leiding is in handen van Pieta Maayeshi en het koor wordt sinds augustus 2002 op de vleugel begeleid door Anne Kroeze.

Jaarlijks wordt er in theater ‘t Voorhuys te Emmeloord een groot concert gegeven met een verrassend thema. Veel professionele gasten hebben al meegewerkt aan deze concerten, zoals: Lucie de Lange, Ernest Beuving, Duo Calore, Wim Louvet, Brass Unlimited, Folkband Blue Dew, de Flageolettes, Frysk Czárdás, Spoor, Miguel Osorio en vele anderen. Ook werkt het koor mee aan concerten van andere verenigingen en heeft het uitvoeringen gegeven samen met andere koren zoals de Local Vocals en het mannenkoor Cantate cum Gaudio.

De Melody-Singers hebben diverse keren meegedaan met de Korendag in Monnickendam en benefiet-optredens gegeven voor de verzorgingshuizen Wittesteijn en Talmahof in Emmeloord, het project “Thank You for the Music” en voor Stichting Always2gether. Een bijzonder optreden was deelname aan het Tulpenconcert in de Geesinkhal, samen met het Jeugdsymfonieorkest en onder leiding van dirigent Marcus Veenstra.